2016 Kubota M5-111 Преглед

Серията Kubota M е поредица от средния клас, който включва 25 модели трактори, вариращи 46-168 конски сили. Двадесет и пет модели трактори? Това е така, ги брои. От Специална Utility класа, има пет модела, вариращи от 46-68 конски сили. В Deluxe Utility състав има седем модели, вариращи от 52-95 конски сили. Под Mid-Size Ag класификация има шест модели, вариращи от 95-135 конски сили. Нужда от специален Ag трактор като mudder или ниска или тесен профил? Kubota има четири трактори, покриващи тези нужди, вариращи от 62-108 конски сили. И за тези наземни-ангажиращо задачи, които изискват още по-мога да го направя, има три Ag Трактори с конски сили оценки от 128-168. За преглед тази седмица, ние избрахме един изцяло нов модел от Deluxe Utility състав.
2016 Kubota M5-111 Front Left

За 2016 г. има два изцяло нови M5 трактори, на 92.5 бруто / 76 мощност при излитане (ВОМ) конски сили M5-091, и 105.6 бруто / 89 ВОМ конски сили M5-111 предмет на настоящото преразглеждане. Захранване за двата модела е с K-CDS (Kubota-Clean Diesel разтвор) V3800CR-TIEF4 четири-цилиндров двигател с обем 230 кубически инча, че е турбо, интеркулер, има комън рейл впръскване, и използва селективна технология каталитична редукция (SCR), която комбинира с филтър за твърди частици (DPF) и рециркулация на отработилите газове (EGR) постига EPA Final Tier 4 съответствието (FT4) емисии. Системата SCR спрейове потока гореща изпускателна с дизелов изпускателната течност (DEF), който се превръща отработените газове в околната среда на водна пара и азот. За отворени трактори гара, номинална мощност е при 2400 оборота в минута, а за кабина трактори, че властта идва при 2600 оборота в минута. Въпреки, че тези технологии са оборудвани с допълнителни разходи и сложност, крайният резултат е по-добър разход на гориво и по-малко шум. Kubota също измисли как да получите SCR системата на DPF и се намира под предния капак за по-добра видимост.

За сравнение: Прочетете ревюто на 2016 New Holland T4.90

Standard предаване е 8F / 8R с електро-хидравличен транспорт. Този път с избор се предлага с четири синхронизирани скорости и хай / нисък лост. Следващата е 12F / 12R трансмисия с шест синхронизирани скорости един, също с хай / нисък лост. Към началото на линията е предаване на 24F / 24R с шест синхронизирани скорости, съединител контрол с двойна скорост в рамките на тези скорости, и хай / нисък лост. Дванадесет и 24-степенна трансмисия може да бъде предпочели с ускоряваща който държи обороти на двигателя около 2000 г. за по-добра икономия на гориво. електро-хидравлично совалка също има инчинг функция; особено полезен за подпомагане на закрепване инструменти и е усещане, подобен на този на половината на съединителя.

2016 Kubota M5-111 косачка

Хидравличната система, използвана е с капацитет от 15.9 GPM за отворени трактори гара и 17 GPM за тези с кабини. Това дава Cat II триточков теглич на (3PH) товароподемност от 4630 кг в индустриален стандарт от 24 „. За повече повдигане способност, има опция, която увеличава капацитета до 6063 кг. Долна връзка завършва телескоп за по-лесно свързване и телескопа на извънбордови стабилизатори за бързо стягане нагоре на застой. За 3PH контрол, позиция, наливна и смесен контрол идва стандартно. Използването на позиция, операторът може да избере височината на изпълнение се връща в с повторяемост на точността. С преминаването да изготви проект, сетивата системните прилагане на натоварването и прави дълбочина корекции от този товар. В условия, когато проекта за контрол могат да бъдат свръхчувствителна, смесена, нещо като хибрид между двете системи за управление, може да наберете някои от които свръхчувствителност. Един заден дистанционно идва стандартно и хидравличната система може да поддържа до три (два комплекта).

Отпред, конично зъбно колело на предната ос осигурява повишена издръжливост и по-затегнат радиус на завиване (13.8 „без използване на спирачки). Предната разлика също има ограничено приплъзване за по-добро сцепление и контрол в хлъзгави условия.

За сравнение: Прочетете ревюто на 2016 Massey Ferguson 4710

Качи се в това, което Kubota призовава своята Ultra Grand Cab II (има стъпки от двете страни и широко отваряне врати) и ще намерите просторен кокпит обилно с остъклена площ и близо гледки на 360 градуса. Подът е плосък и кормилната колона настройва за комфорт на оператора, както и да се движи нагоре и от пътя за лесно излизане. Има стъклен люк, който, ако се отвори и с много автомобили, ние ще го наричаме люк на покрива. Люкът дава голяма видимост на кофата на товарача, дори и в най-високата лифт позиция, и идва с плъзгащи екран за сянка от отблясъци и слънчевата топлина. Високото кофа седалка назад с глава и подлакътници идва стандартно (каране на въздуха по желание) и се регулира на тегло оператор. Всички лостове за контрол и ключове се намират от дясната страна, с изключение на лоста за 4WD (24/24 трансмисии получат контрол ключ) и всичко си идва на една ръка разстояние. Има дори и достатъчно място за седалка за инструктор (по желание). И говорейки за седалките, Kubota постави система HVAC под седалката за по-добро място за главата и подобрена циркулация кабина.